CURRATED: T-HOOD by Piotr Lakomy

T-HOOD by Piotr Lakomy, 22 Oct. - 20 Nov. 2010 

Den unge polske kunstner Piotr ?akomy åbner på fredag d. 22 okt. dørene op til sin anden solo-udstilling i Danmark. Det sker hos det københavnske TTC Gallery. ?akomy er uddannet fra Zielona Góra University Institute of Fine Arts, og bor og arbejder til dagligt i Poznan, Polen. I de sidste 3 måneder har han opholdt sig og arbejdet i København i forbindelse med sit recidency ophold hos TTC Gallery. Når Piotr ?akomy med sin udstilling T-HOOD undersøger den menneskelige kreativitet er det ikke med pensel og lærred, men med genstande han finder i det offentlige rum for derefter at omdanne dem til unikke kunstværker. En uautoriseret parkeringsplads eller en rist brugt som hegn er nogle af de elementer, der har fanget ?akomys interesse og med hvilke, han skaber nye situationer.
Siden Duchamp i 1917 udstillede et pissoir, har begrebet readymade eksisteret. Kunstneren ændrer konteksten og betydningen af hverdagsobjekter i mødet med udstillingsrummet. ?akomy bevæger sig i netop dette rum af readymades. Og igennem hans kunstneriske bearbejdning løfter han disse ordinære objekter fra deres umiddelbare formål og funktion til kunstværker med ny mening.

T-HOOD, viser kreativitet i den mest umiddelbare form. En interessant registrering af byrummets konstruktioner og midlertidige rum i en referenceramme, der spænder fra amerikansk urban kultur til polsk kunsthistorie indsamlet på Københavns gader.

Fernisering den 22. Oktober fra 18-22

English press material here