MARV & BEN

MARV & BEN by Telefon Til Chefen
at Restaurant "Marv & ben" 


Montagen af tegninger kan ses som en dissekering af fænomenet mad og ritualerne forbundet hermed. Konkrete elementer som råvarer og redskaber mikses med abstraktioner over restaurantens tema og navn.

Den negative form af en ottearmet blæksprutte, en naturalistisk gengivelse af en kvindelig dykker med munden fuld af perler og en persillehakker danner sammen og enkeltvis vidt forskellige historier. En mand, der sidder på en stol mimer gæstens udgangspunkt for at indtage et mageligt måltid og kinakålens skulpturelle struktur kan genfindes i stolens udskæringer.

Ved trappen kan man se et forstørret saltkrystal ved siden af et gammelt italiensk træsnit af en gryde og en bunke knogler. Benene til venstre for trappeopgangen henviser til restaurantens navn og sammen med de hængende skinker og en sort gryde i kog åbnes der op for frie fortolkninger. Edward Westons deformerede peberfrugt spejler sig i en bukket ske - og tegningen af et hoved på et fad stammer fra Marc Caro og Jean-Pierre Jeunets film “Delikatessen”.

Som ingredienser i en ret kan kompositionens elementer opleves enkeltvis eller sammensættes på kryds og tværs – velbekomme.